Kannabis laillistettiin Alaskassa – lottovoitto osavaltion taloudelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain pohjoisin osavaltio, Alaska, on kylmää, harvaanasuttua ja talvisin pimeää seutua. Pian Alaskan asukkaat voivat kuitenkin hakea lohtua koleaan arkeensa laillisen kannabiksen avulla. Alaska on nimittäin laillistanut kannabiksen kolmantena osavaltiona Yhdysvalloissa.

Marraskuisessa äänestyksessä 53% kannatti huumeen laillistamista, ja eilen päätös vahvistettiin. Pian yli 21-vuotiaat Alaskan osavaltion asukkaat voivat pitää hallussaan enintään yhden unssin, eli noin 28 gramman, edestä kannabista.

Hallussapidon lisäksi kansalaiset voivat itse kasvattaa kannabista, kunhan kasvien määrä ei ylitä kuutta kappaletta. Kannabistuotteita myyviä kauppoja tai kahviloita ei luultavasti tulla näkemään Alaskassa ennen vuotta 2016, sillä kannabiksen myyntiin liittyvä sääntelyjärjestelmä on vielä työn alla.

Tähän mennessä kannabis on laillistettu Coloradossa ja Washingtonissa, joiden molempien valtiontalous on saanut kannabiksesta yli sadan miljoonan dollarin lisätulot.