Thaimaan terveysministeriö: ”Älkää ostako liian isoja kondomeja”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kymmenen vuoden aikana sukupuolitautien levinneisyys thaimaalaisten nuorten keskuudessa on yli kolminkertaistunut. Huolestuneet terveysviranomaiset ovat pohtineet syitä ongelman räjähdysmäiselle kasvulle ja todenneet, että yksi syy on huono ehkäisy.

Viranomaiset ovat huomanneet, että vaikka nuoret panostavat ehkäisyyn, on sen käytössä havaittu olevan erikoinen ongelma. Thaimaalaiset nuoret ostavat liian suuria kondomeja. Viranomaiset ovat huomanneet, että nuoret miehet ostavat suurille peniksille tarkoitettuja kondomeja välttääkseen kiusatuksi tulemisen. Teinit eivät halua, että heidän ystävänsä luulevat, että heillä on pieni penis.

UPI -lehti uutisoi sivuillaan, että viranomaiset ovat käynnistäneet kampanjan, jossa he ohjeistavat nuoria ostamaan pienempiä kondomeja. Liian suuri kondomi saattaa sujahtaa pois kesken yhdynnän, jolloin se ei suojaa sukupuolitaudeilta tai raskaudelta.

Thaimaan terveysministeriö aikoo käyttää tänä vuonna 2,65 miljoonaa euroa 43 miljoonan kondomin hankkimiseen, joita valtio jakaa ilmaiseksi nuorisolle. Toivottavasti ministeriön antama ohjeistus on mennyt perille ja nuoret ostavat heidän sukupuolielimilleen sopivia kondomeja jatkossa.