Ulostevedestä tehtiin olutta – maistuisiko sinulle?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Bill Gates on viime vuoden aikana toiminut innokkaana puolestapuhujana ulostevettä puhdistavalle yritykselle ja sai jopa Jimmy Fallonin juomaan lasillisen ulostevettä ollessaan Fallonin keskusteluohjelmassa vieraana. Nyt puhdistetusta ulostevedestä on tehty olutta, että se houkuttelisi ihmisiä maistamaan sitä.

Theera Ratarasarn kertoi Journal Sentinel -lehden mukaan kokeneensa, että ihmisiä on vaikea saada juomaan ulostevedestä puhdistettua vettä, vaikka se onkin täysin puhdasta. Ihmiset eivät saa jäteveden mielikuvaa mielestään pois, minkä vuoksi Ratarasarn kehitteli puhdistetusta vedestä jotain kiinnostavampaa ja teki ulostevedestä olutta.

Ratarasarnin tekemälle oluelle on ollut kysyntää ja kaikki, jotka ovat siitä kuulleet ovat halunneet maistaa sitä. Mies on tehnyt olutta toistaiseksi vain omiin tarpeisiinsa, mutta on ollut tyytyväinen, että sen avulla hän on saanut ihmiset maistamaan vettä. Ratarasarn saattaa alkaa valmistamaan olutta myös kuluttajille, että ulostevesi pääsisi kunnolla kiertoon.