84-vuotias purjehti maailman ympäri puutarhavajalla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Seikkailunhaluinen vanhus oli pitkään haaveillut maailmanympärysmatkasta. Toimelias mies ei jäänyt laakereilleen makaamaan vaan ryhtyi tuumasta toimeen. Hänen suunnitelmansa oli purjehtia maailman ympäri.

Nyt 84-vuotias Anthony Smith voi ylpeänä todeta unelmansa toteutuneen, sillä mies todella purjehti maailman ympäri. Se, että vanhus ryhtyi varttuneella iällään kunnianhimoiseen projektiin on uskomaton asia, mutta se, millä mies purjehti onkin jo toinen juttu.

Anthony purjehti maailman ympäri vanhalla puutarhavajalla. Toki purjehdusaluksessa oli vankkarakenteinen lautta alla, mutta veneen majoitustilat olivat puutarhavajan sisällä. Purjevene nimettiin Antikiksi. Smithin seurana purjehtimassa oli asiansa osaava miehistö, joka koostui Dave Hildredistä, Andy Bainbridgestä ja John Russellista.

Anthony on kirjoittanut kirjan kokemistaan seikkailuista. Ernest Hemingwayn menestysteosta kunnioittaen Smith julkaisi kirjan, jonka nimi on Vanhus ja meri: Tosi tarina Atlantin ylittämisestä lautalla. Anthony Smith on kokenut muitakin seikkailuita, sillä mies on reissannut maailmalla muun muassa moottoripyörällään ja sen lisäksi mies on melonut pitkin Amazon-jokea.

Mies on tehnyt matkoja maailman halki, joista monet haaveleivat. Ehkä tämä purjehdus ei jää Smithin viimeiseksi seikkailuksi, ei ainakaan silloin jos se on miehestä itsestä kiinni.