Se oli siinä! Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Euroviisuissa

Euroviisut Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen euroviisuedustajaksi paikasta on kisailtu viiden kuukauden ajan, ja nyt kuluvan vuoden voittaja on viimein selvinnyt. Voittaja suuntaa edustamaan Suomea toukokuun loppupuolella Eurovision laulukilpailuihin Itävallan Wieniin. Kilpailu järjestetään nyt 60. kerran.

Tänään viisuedustajaksi valittiin Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailussa eniten ääniä saanut yhtye. Ylivoimaisesti eniten ääniä sai Pertti Kurikan Nimipäivät, ja toiseksi sijoittui Satin Circus. Vuoden 2015 Euroviisujen finaali kisataan 23. toukokuuta.

Tänä vuonna ennakkosuosikkeja Suomen finaalissa olivat Pertti Kurikan Nimipäivät ja Satin Circus. Euroviisut järjestetään tänä vuonna Wienissä, koska viime vuonna voiton vei kappaleellaan Rise Like a Phoenix Itävallan edustaja Conchita Wurst poikkeuksellisen suurella äänimäärällä. Edellisen kerran Euroviisut järjestettiin Itävallassa vuonna 1967.