Raju luonnonilmiö videolle – jäämassa vyöryi mereltä päin taloja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Mille Lacs järven kauniissa rantamaisemassa on kuvattu videolle erikoinen luonnonilmiö. Minnesotalainen naapurusto havahtui siihen, kun järveltä alkoi vyöryä rantaan jäähilettä. Valtava jäämassa ei pysähtynyt rannalle vaan jatkoi lipumistaan kohti taloja.

Eräs naapureista on kuvannut ilmiön videolle. Mielenkiintoinen ja kiehtova ilmiö muuttui pian pelottavaksi, kun naapurit tajusivat, että hilemassa suuntasi kohti heidän kotitalojaan. Jään eteneminen kuului videolle jyrinänä ja pirstahteluna.

Näky oli kuin katastrofielokuvasta. Jäiset hileet olivat kuin lasin sirpaleita. Massan pysäyttämiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Luonnonvoimat osoittivat armottomalla tavallaan mahtinsa. Syy ilmiölle oli nopea lämpötilan muutos. Jäämassan vyöryminen johtui siitä, että läheinen järvi jäätyi nopeaa tahtia. Hurja video osoittaa, että rannalla asumisessa on huonot puolensa.