Näin neste käyttäytyy osuessa veteen – hypnoottinen 1 000 fps hidastus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hidastettuna lähes kaikki nopea liike saadaan näyttämään uskomattoman dramaattiselta, hienolta ja kuvauskohteesta riippuen kauniilta. Koirien märän turkin ravistelusta on tehty taidetta ja usein erilaisia nesteiden liikkeitä on kuvattu videolle.

Nyt hidastettuna on eri värisiä nesteitä, joiden valuminen veteen on saatu näyttämään todella kauniilta. The Slow Mo Guys on ladannut YouTube-kanavalleen videon, jossa miehet ruiskuttavat erilaisia kirkkaita värejä lasiakvaarioon, joka on täytetty vedellä.

Akvaarion taustaksi on valittu valkoinen, joka saa värit korostumaan sitä vasten entisestään. Miehet ruiskuttavat veteen vuorotellen erivärisiä maaleja ja tapahtuman näkeminen hidastettuna näyttää todella hypnoottiselta ja aivan siltä, kuin akvaariossa tapahtuisi räjähdys.

Video on saatu hienosti kuvattua niin, että siitä ei ole erottaa vettä ollenkaan. Miehet ovat kuvanneet tämän videon monen ammattikuvaajan himoitsemalla Phantom Flex4K -kameralla ja hidastus on saatu aikaiseksi kuvaamalla 1.000 kuvaa sekunnissa.

Ihmissilmällä tavalliselta näyttävä nopeus on 25 kuvaa sekunnissa, jolloin kuva näyttää aidolta ja normaalilta. Kun sekunnissa otetaankin tuhat kuvaa ja ne hidastetaan sen jälkeen 25 kuvaksi per sekunti videokuva näyttääkin maagisen hitaalta ja liike sulavalta.