Orpo saukonpoikanen sulattaa sydämet – leikkii pehmolelun kanssa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornian Montereyssa oli rannalle huuhtoutunut avuton saukonpoikanen. Nälkiintynyt ja kylmissään ollut saukko oli erkaantunut emostaan. Koiranulkoiluttajat löysivät pienokaisen ja eläin toimitettiin paikalliseen eläintarhaan hoidettavaksi.

Merielämän keskus Monterey Bay Aquarium otti vastaan pienen merisaukon. Työntekijöiden tehtävänä oli hoitaa pientä poikasta ja opettaa sille luonnossa selviytymisen kannalta tärkeät taidot, ennen sen vapauttamista.

Orvon saukon hoitajat ovat kuvanneet pienokaisesta söötin videon ja julkaisseet sen netissä. Huolenpidon, ruokkimisen ja hoitamisen ansiosta saukko näyttää saaneen taas elämänilonsa takaisin. Videolla pieni vintiö telmii pehmolelun kanssa. Huonoista lähtökohdista huolimatta saukko sai uuden mahdollisuuden elämässä ja Monterey Bay Aquariumin ansiosta, se pääsee elämään luonnossa vielä normaalia saukonelämää.