Papukaija osaa kylpeä omatoimisesti – näin tyylikkäästi se onnistuu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikit oppivat usein hienoja temppuja omistajiensa kouluttaessa niitä, mutta välillä eläimet oppivat asioita myös itsekseen pelkästään tarkkailemalla ihmisten jokapäiväisiä toimia. Nyt YouTubeen on julkaistu hauska video, jossa lemmikkilintu on oppinut omatoimisesti kylpemään valuvan vesihanan alla.

Gail Worth on ladannut YouTube-kanavalleen videon, jonka päätähtenä esiintyy sininen papukaija Miss Iris. Iris on kaunis hyasinttiara ja se on oppinut todella hauskan tempun. Iris on vesihanan luona ja se osaa itse laittaa hanan päälle. Se ei avannut hanaa huvikseen vaan halusi selvästi ottaa pienen suihkun valuvan vesihanan alla.

Iris kylpeytyy veden valuessa ja se pesee vuorotellen koipiaan, siipiään ja niskaansa. Videon kuvannut omistaja laittaa hanaa aina aika ajoin pienemmälle, mutta Iris huomaa sen heti. Papukaija pitää ilmeisesti siitä, että vettä tulee kunnolla ja tekeekin joka kerta välittömästi korjausliikkeen veden valuessa kevyemmällä paineella. Tätä lintua ei kannatakaan jättää yksin vapaaksi kotiin tai vesilasku saattaa yllättää omistajan.