Peniksen keskimääräinen koko selvitettiin – yli 15 000 sukuelintä mitattiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miehet ovat väitelleet penistensä koosta iät ja ajat. Jonkun mielestä isokokoinen penis voi olla toisen mielestä pieni ja jonkun mielestä koolla ei ole väliä, kunhan sitä osaa käyttää oikein ja se toimii sen kuulumalla tavalla. Oli niin tai näin, nyt on viimein tutkittu, mikä on miehen keskimääräinen peniksen koko.

Peniksen keskimääräinen pituus levossa on 9,16 senttimetriä ja erektiossa 13,12 senttimetriä. Keskimäärin penis on ympärysmitaltaan 9,31 senttimetriä ja erektiossa 11,66 senttimetriä. Peniksen keskimääräistä kokoa ei selvitelty uteliaisuuden vuoksi vaan auttamaan lääkäreitä sellaisten miespotilaiden hoidossa, jotka kärsivät vääristyneestä minäkuvasta ja kokevat elimensä olevan riittämättömän kokoinen.

Nyt kun lääkärien tukena on faktoja peniksen keskimääräisestä koosta he saavat paremmat avut potilaiden parantamiseen. Peniksen kokoa selviteltiin yhteensä 17 tutkimuksen avulla ja tutkittavina oli kaiken kaikkiaan 15.521 miestä.

Tutkimuksen tehnyt tohtori David Veale kommentoi Daily Mail -lehdelle, että miehet kasaavat itselleen paineita peniksen koosta katsomalla aikuisviihdettä ja vertailemalla oman elimensä kokoa pukuhuoneissa muiden miesten varustuksiin. Keskimääräinen peniksen koko on miesten mielessä yleisesti paljon totuutta suurempi ja sen vuoksi faktat auttavat miesten itsetuntoa paranemaan.