Nettihuijarit saivat ansionsa mukaan – mies huijasi huijareita!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokaisen tietokoneen näytölle on varmasti joskus tullut vilkkuva varoitus tai mainos, joka kehottaa lataamaan tietokoneeseen jonkin päivityksen tai lisäosan. Ilmoitukset näyttävät epämääräisiltä ja niiden pulpahtaessa esiin nettiselaimen aukiollessa voi jo arvatakin, että kyseessä on huijaus.

Kaikki eivät kuitenkaan ole tietoisia huijauksista ja vaarassa ovat varsinkin vanhemmat tietotekniikan käyttäjät. Jack Vale on julkaissut YouTube-kanavalleen videon, jossa hän soittaa rahaa huijaaville yrityksille. Miehen tietokoneessa ei ole mitään vikaa, mutta hänen selaimensa yläruutuun ilmestyi virheilmoitus, jonka mukaan miehen pitää välittömästi soittaa ilmoituksesta löytyvään numeroon saadakseen lisäohjeita jatkotoimenpiteiden suhteen.

Vale päätti soittaa numeroon ja katsoa, mitä puhelimen toisesta päästä vastaava ihminen sanoo. Huijausilmoituksen numerosta vastasi nainen, jolle Vale esitti vanhempaa ihmistä. Vale kyseli naiselta kysymyksiä ja esitti olevansa täysin peukalo keskellä kämmentä tietokoneiden suhteen.

Vale kertoi naiselle, että hänellä on vain 400 dollaria käytössään ja tiedusteli paljonko tietokoneen korjaaminen tulisi maksamaan. Nainen vastasi, että palvelu maksaa 399 dollaria ja he voivat hoitaa korjauksen etänä. Vanhuksen pitäisi vain antaa luottokorttinsa tiedot naiselle puhelimessa. Vale paljasti puhelun olleen huijaus, minkä jälkeen rahoja kärkkyvä nainen haistatti hänelle pitkät ja katkaisi puhelun.