Pepputrendi leviää nopeasti – kirurgit yllättyivät

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaisten plastiikkakirurgien ammattiyhdistys on äskettäin julkaissut vuosittaisen raporttinsa. Tilastoista käy ilmi, että vuonna 2014 takapuolien suurennus-, kohotus- ja muotoiluleikkauksien määrä oli kasvanut viime vuoteen verrattuna 98 prosenttia.

Kirurgit ovat raportoineet, että peppuihin liittyviä operaatioita oli myös erilaiset rasvansiirto-operaatiot, joissa kehon omaa rasvaa käytettiin takapuolen muotoilussa. Suuri osa takamuksen muotoiluun liittyvistä operaatioista oli kuitenkin peppu-implanttien operointi. Lääkäreiden mukaan implanttien suosio on räjähtänyt.

Plastiikkakirurgit ovat olleet mielissään uudesta peppuvillityksestä, sillä vaikka takapuolen muokkausoperaatioiden suosio on kasvanut, ei se ole verottanut asiakkaita muista operaatioista. Elite Daily -lehden mukaan rintojen suurennusleikkausten suosio oli suurin piirtein samaa luokkaa kuin vuotta aiemmin.

Yhdysvalloissa plastiikkakirurgia on korkeatasoista ja se tarkoittaa myös sitä, että operaatiot ovat usein kalliita. Pepputrendistä on tullut pelastus monelle plastiikkakirurgille, sillä lama on verottanut heiltä osansa leikkausten määrän vähenemisenä. Nyt vaikuttaisi siltä, että kirurgeille on löytynyt uusi kultakaivos täydellisen pepun tavoittelevista asiakkaista.