Vuoden tyhmin rikollinen – tunnusti Facebookissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mies jäi kiinni ryöstettyään supermarketin, koska oli itse antanut poliisille avaimet pidätykseen. Mies oli aiemmin kirjoittanut Facebook-päivityksessään ylpeydellä, miten hän aikoo seuraavaksi ryöstää Tescon. Joku hänen tutuistaan oli kielinyt päivityksestä poliiseille ja mies saatiin nopeasti pidätettyä valmiin tunnustuksen avulla.

Andrew Hennells oli päättänyt ryöstävänsä seuraavaksi Tesco-nimisen supermarketin ja halusi myös kavereidensa tietävän hänen aikeistaan. Mies oli kirjoittanut Facebook-päivityksessään: ”Doing. Tesco. Over.”, mikä ei ollut ehkä miehen viisain askel kohti ryöstöä.

Vain viisitoista minuuttia myöhemmin poliisille tuli hälytys, että supermarkettia ollaan ryöstämässä ja poliisipartio lähti matkaan. Poliisien saapuessa tapahtumapaikalle mies oli ehtinyt jo poistumaan rikospaikalta ryöstösaaliinsa kanssa. Silminnäkijät osasivat neuvoa poliiseille, että Hennells oli sujahtanut viereiseen pubiin.

Ylikonstaapeli Pete Jessop kommentoi Mirror-lehden mukaan miehen kiinniottamista todella epätavalliseksi. Poliisilla oli Facebook-päivityksestä otettu ruutukaappaus mukanaan, jonka avulla mies olikin helppo paikantaa kuppilasta ja poliiseilla oli miehen tunnustuskin näin jo valmiina.

Annukka Heikkilä