Oscar-voittaja pestattiin Barbie-elokuvaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mattel-yhtiön Barbie-nukkeja on valmistettu jo vuodesta 1959 lähtien, eikä niiden suosiolle näy loppua. Barbie on seikkaillut lelumaailman lisäksi esimerkiksi piirretyissä ja videopeleissä. Pian maailman tunnetuin nukke valloittaa myös valkokankaat.

Sony Pictures -tuotantoyhtiö on palkannut Barbie-elokuvan käsikirjoittajaksi Diablo Codyn. Nainen on aikaisemmin kirjoittanut muun muassa Juno-elokuvan, joka poiki hänelle parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnon vuonna 2008. Ennen Hollywood-uraansa Cody työskenteli muun muassa stripparina ja toimittajana.

– Palkkasimme Codyn koska hänellä on mahtavia ideoita, ja vielä tärkeämpää, hän todella rakastaa Barbieta, tuottaja Walter Parkes kommentoi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska Barbie-elokuva saapuu valkokankaille. Juno-elokuvan lisäksi Diablo Cody on ollut mukana käsikirjoittamassa elokuvia kuten Jennifer’s Body, Evil Dead ja Young Adult. Hän on myös luonut Taran monta elämää -televisiosarjan.