Alonso heräsi F1-kolarin jälkeen – luuli olevansa 13-vuotias

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Formula 1 -kuski Fernando Alonso kolaroi rajusti Barcelonassa 22. helmikuuta ja sai vakavan aivotärähdyksen. Herättyään onnettomuuden jälkeen sairaalasta mies uskoi olevansa 13-vuotias mikroautokuski, joka haaveili formuloiden ajamisesta.

New York Daily News kertoo espanjalaisen El Pais -lehden raportoineen, että Alonso oli kolarin seurauksena unohtanut 20 vuotta elämästään. Alonso luuli, että on vuosi 1995 ja hän on 13-vuotias mikroautokuski. Alonso ei muistanut formulauraansa, mestaruuksia tai mitään muutakaan kuluneelta 20 vuodelta.

Alonso sai viikon aikana muistinsa palautettua, mutta vielä on epäselvää, vaikuttaako törmäys miehen muistiin pidemmällä aikavälillä. Lääkärit suosittelivat Alonsolle formulauransa päättämistä, sillä toinen kova osuma päähän tulisi luultavasti olemaan kohtalokas. Alonso kuitenkin suunnittelee palaamista formularadoille.