Mies herätti kilpikonnansa kuukausien horroksesta – ikävä oli ollut!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maakilpikonnalajit horrostavat luonnossa loppusyksystä kevääseen asti jopa puoli vuotta riippuen syksyn ja kevään sääoloista. Kun valo ja lämpö vähenevät konnien aktiivisuuskin vähenee, ne lopettavat syömisen ja kaivautuvat maaperään horrostamaan.

Horros on maakilpikonnien elintärkeä vuosittainen ajanjakso, jonka järjestämistä lemmikin omistajakaan ei saisi unohtaa. Neil Slorance on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa hän herättää rakkaan lemmikkinsä horroksesta.

Kilpikonna on ollut viisiasteisessa jääkaapissa horroksessa viimeiset neljä kuukautta ja nyt Slorance saa herättää sen. Slorance kertoo tarkkailleensa lemmikkiään joka viikko punnitsemalla sen ja varmistamalla, ettei sen paino tipu liian alhaiseksi.

Videolla kilpikonna alkaa heräilemään pikkuhiljaa ja on suloisessa tokkurassa pitkien unien jälkeen. Mies antaa kilpikonnalle kylvyn ja laittaa sen omaan koppiinsa lämpölampun alle tokenemaan. Miehellä on selvästi ollut neljä kuukautta horrostanutta lemmikkiään kova ikävä ja mies on muun muassa piirtänyt kuvia siitä, mistä konna on saattanut uneksia horroksensa aikana.