Apple lanseerasi rannekellon jo vuonna 1995 – nyt taas myynnissä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen toimitusjohtaja Tim Cook esitteli maanantaina yhtiön odotettua Apple Watch -älykelloa. Noin 350 dollaria, eli hieman yli 320 euroa maksava laite ilmestyy kauppojen hyllyille huhtikuussa. Apple Watch ei kuitenkaan ole ensimmäinen teknologiajätin lanseeraama rannekello.

Yhtiö julkisti jo vuonna 1995 ensimmäisen Apple Watch -kellon, jonka Machintosh System 7.5 -käyttöjärjestelmän ostajat saivat kaupanpäällisiksi. Älykellon sijaan kyseessä oli perinteinen viisarikello, ja varsin ruma sellainen.

Karmivasta ulkomuodosta huolimatta Applen vanhat rannekellot ovat nykyään haluttua tavaraa keräilijöille. Kelloja myydään laitteelle pyhitetyllä Apple Original Watch -sivustolla noin 700 – 2.700 euron kappalehintaan.