Isä kokeili tyttärensä virtuaalitodellisuuspeliä – oli paeta paikalta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Videopelit ovat muuttuneet yksinkertaisen ohjaimen näpyttelystä koko keholla hallittaviksi areenoiksi. Kokemuksesta kokonaisvaltaisemman tekee se, että hahmon liikkeitä pystyy ohjailemaan oman vartalon liikkeillä ja lisäjännitystä tuovat vielä päähän laitettavat virtuaalikypärät.

Vanhemmat eivät välttämättä ole täysin perillä pelien antamasta kokemuksesta enää, vaikka he toimivatkin usein lapsiensa maksumiehinä. Eräs tyttö otti tästä kaiken irti ja latasi YouTubeen videon, kun hänen isänsä kokeilee virtuaalikypärää. Isän kokema jännitys on käsinkosketeltavaa eikä mies videosta päätellen ole kovin innokas huvipuistolaitteiden käyttäjä vapaa-ajallakaan.

Videolla isä laittaa kypärän päähänsä ja näkee, miten hän on vuoristoradassa nousemassa rataa vaunun kyydissä jyrkästi ylöspäin. Vaikka mies on täysin turvassa omassa kodissaan hän on kauhun vallassa. Hän huutaa tyttärelleen, ettei hän halua tätä ja tytär nauraa taustalla. Hän heiluttaa huudosta huolimatta vielä tuolia, jossa hänen isänsä istuu lisätäkseen todentuntuisuutta ja se näyttää toimivan.