NASA teki merkittävän löydön: Jupiterin Kuussa vettä ja happea!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aurinkokuntamme suurimmasta kuusta, Ganymedestä, on löytynyt vettä ja happea. NASA on raportoinut, että Hubble-avaruusteleskooppi löysi Jupiterin kuusta suuren maanalaisen meren ja sen lisäksi siellä on havaittu olevan runsaasti happea.

The Verge -lehden mukaan avaruusteleskooppi onnistui keräämään kuusta dataa seitsemän tunnin ajan, ja tutkijat ovat analysoineet innoissaan saamiaan tietoja mystisestä taivaankappaleesta. Ganymede on aurinkokuntamme ainoa kuu, jolla on oma magneettikenttä.

Magneettikentän ansiosta kuuta ympäröivässä kaasukehässä on runsaasti happea. NASA:n mukaan olosuhteet eivät kuitenkaan suosi elämää Ganymedessä. Maanalainen meri on tutkijoiden mukaan 160 kilometrin syvyydessä. Siitä huolimatta löytö on ollut suuri riemun aihe tutkijoille ja voi olla mahdollista, että kerätty data paljastaa tulevaisuudessa muitakin yllätyksiä.