Kissat opettavat omistajiaan rapsuttamaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirat mielletään yleensä seurallisempina lemmikkeinä kuin kissat. Kissojen ajatellaan monesti olevan itsenäisiä ja joskus jopa ihmisten kosketusta kaihtavia eläimiä. Monet kissojen omistajat kuitenkin tietävät, että tuo väite ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

Videolla näkyvät kissat haluavat huomiota omistajiltaan ja vaativat rapsutuksia. Kissat koskettavat ihmisen kättä merkiksi siitä, että nyt olisi rapsutusten aika. Osa kissoista tarttuu omistajansa käteen ja vie sen haluamaansa kohtaan, kun osa näyttää ensin ihmisille mallia omilla tassuillaan, mikä on juuri se oikea kohta.

Kissat ovat älykkäitä eläimiä ja kerjäävät myös rapsutuksia viisaasti. Ne osaavat näyttää, mistä ne pitävät ja kertovat myös herkästi, jos ihminen koskee niitä väärästä kohdasta. Videolla näkyvät kissat ovatkin havainneet parhaaksi tavaksi sen, että ne opettavat oman omistajansa kädestä pitäen rapsuttamaan oikeasta kohdasta.