Varikset opetettiin maksamaan ruoasta oikeaa rahaa – jättimenestys!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tutkijat ovat kehitelleet variksille tarkoitetun ruoka-automaatin, joka annostelee linnuille ruokaa aina, kun linnut laittavat sisään kolikon. Tämä on johtanut siihen, että varikset ovat lopulta oppineet maksamaan ruoasta.

Tutkijoiden mukaan Crow Box kerää lintujen keräämät kolikot talteen ja palkitsevat lintuja siitä hyvästä ruoalla. Kun joukko variksia huomasi, että maasta löytyneillä kolikoilla saa vastineeksi pähkinöitä alkoivat ne todenteolla raahata automaattiin rahaa.

Brooklynissa suoritettu Crow Box -tutkimus on osoittautunut tuotteliaaksi, sillä variksia on ollut helppo opettaa. Daily Mail -lehden mukaan tutkijat opettivat muutamalle varikselle, kuinka automaatti toimii. Tutkijoiden mukaan muut varikset oppivat toisilta hyväksi todetut temput ja pian on odotettavissa yleisöryntäys automaatille.

Crow Box -automaatteja on laitettu muutamiin puistoihin ja niiden uskotaan yleistyvän tulevaisuudessa. Kaikille nikkarointitaitoisille tässä voisi olla hyvä idea tavallisen linnunpöntön sijaan. Crow Boxin avulla pihapiirin linnut pysyvät kylläisiä pientä rahallista vastinetta vastaan. Tässä vaihtokaupassa kaikki voittavat.