Lapset näkivät VHS-videonauhurin: ”Onko tämä herätyskello?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teknologia kehittyy jatkuvasti eteenpäin ja uusia mullistavia keksintöjä tulee markkinoille jatkuvasti. Viimeisen muutaman vuosikymmenen aikana kehitys on ollut todella päätähuimaavaa. Isovanhemmat eivät meinaa pysyä kehityksen vauhdissa mukana ja tämän päivän lapset eivät enää tunnista laitteita, jotka vielä hetki sitten löytyivät jokaisesta taloudesta.

TheFineBros on julkaissut hauskan videon YouTube-kanavallaan, jossa 6 – 12 -vuotiaat lapset saivat tutkittavakseen videonauhurin. Useimmat eivät tienneet, mikä videonauhuri oli ja he luulivat sitä radioksi, DVD-soittimeksi ja herätyskelloksi. Heidän mielestään laite oli kamalan painava ja lapset ihmettelivät, että mihin sitä on tarvittu.

Osa lapsista oli ihmeissään, kun he kuulivat, että laite on videonauhuri ja sen avulla katsottiin elokuvia ja tallennettiin kasetille suoraan televisiosta ohjelmia. Lapset kertoivat nykyään katselevansa elokuvia Netflix-palvelusta, DVD-soittimelta, Blu-Ray -soittimelta tai Xboxin kautta. Televisiosta tulevat ohjelmat nauhoitetaan lasten toimesta suoraan televisioon kaukosäätimestä löytyvän nahoitusnapin avulla.