11-vuotias erotettiin koulusta – repusta löytyi kannabiksen näköinen lehti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virginian Bedfordissa asuva 11-vuotias poika erotettiin viime syksynä koulustaan, syytettynä huumeiden hallussapidosta. Syynä oli pojan repusta löytynyt lehti, jota koulun henkilökunta erehtyi luulemaan kannabiksen lehdeksi. Koulusta erottaminen on edelleen voimassa, vaikka tutkimukset ovat jo vahvistaneet, ettei lehti kuulu kannabiskasville.

Kaikki alkoi syyskuussa 2014, kun opettajat ratsasivat pojan tämän luokkatoverilta saadun vinkin perusteella. Opettajat löysivät pojan repusta sytkärin sekä kasvin rypistyneen lehden. Poika erotettiin koulusta, ja hän joutui myös nuorisotuomioistuimen eteen.

Kolmesti tehty testi kuitenkin paljasti, ettei lapsen hallusta löytynyt lehti kuulu kannabikselle eikä muullekaan huumekasville. Nuorisotuomioistuimen syytteet hylättiin, mutta Bedfordin ala-aste ei ole suostunut pyörtämään pojan erottamispäätöstä.

The Roanoke Times -lehden mukaan koulun henkilökunta kertoi oikeusjärjestelmän ja koulujärjestelmän olevan kaksi itsenäistä kokonaisuutta. Pojan vanhemmat ovat parhaillaan viemässä tapausta käräjille. Koulun erottamispäätös kestää 364 vuorokautta. 11-vuotias suorittaa opintojaan parhaillaan toisella ala-asteella, ja hän joutuu käymään tapauksen vuoksi päivittäisissä huumetesteissä.