Raju onnettomuus lentonäytöksessä – katsojan video julkaistiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Malesiassa järjestetyn Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition -lentonäytöksen seuraajat joutuivat todistamaan sunnuntaina hurjempaa tilannetta, kuin he osasivatkaan odottaa. Kaksi lentokonetta törmäsi toisiinsa kesken näytöksen, ja onnettomuus tallentui videolle.

Jupiter Aerobatic Team -temppuryhmä esiintyi taivaalla Korealaisilla KT-1 -lentokoneilla, kun jotain meni vikaan. Kahden koneen siivet törmäsivät toisiinsa kesken näytöksen, jolloin kummankin ohjaajat menettivät lentokoneidensa kontrollin. Palavat lentokoneet putosivat maahan, mutta lentäjät onnistuivat pelastautumaan laskuvarjojen avulla.

Tilanteesta kuvattu videomateriaali on nyt päätynyt Youtubeen. Jupiter Aerobatic Team on vuonna 2008 perustettu näytöslentäjien ryhmä, jonka jäsenet kuuluvat Indonesian ilmavoimien kokeneimpiin lentäjiin.