Tyynestä valtamerestä nousi yllättäen uusi saari – upea näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulivuorenpurkausten ja maanjäristysten kaltaisten ilmiöiden uutisoidaan yleensä lähinnä tuhoavan alueita ja asutuksia. Joskus niiden myötä merelle kuitenkin myös syntyy uusia saaria, kuten taannoin Tyynellämerellä.

Julkaisu käyttäjältä Gp Tonga.

Tongan saariston lähellä tapahtui merenalainen tulivuorenpurkaus, minkä myötä Hunga Tongan ja Hiunga Ha’apain väliin syntyi uusi saari. Hieman yli 1,5 kilometrin pituinen, toistaiseksi nimetön saari sijaitsee BBC News -sivuston mukaan 45 kilometrin päässä Tongan pääkaupungista, Nuku’alofasta.

Tongalainen matkaopas ja valokuvaaja Gianpiero Orbassano päätti vierailla upouudella saarella kahden ystävänsä kanssa. Mies julkaisi retkestään näyttäviä kuvia Facebook-sivullaan. Valitettavasti omia reissuja saarelle ei kannata alkaa toistaiseksi suunnittelemaan, sillä tutkijat uskovat sen vajoavan takaisin mereen tulevien kuukausien aikana.

Julkaisu käyttäjältä Gp Tonga.

Julkaisu käyttäjältä Gp Tonga.

Julkaisu käyttäjältä Gp Tonga.

Julkaisu käyttäjältä Gp Tonga.

Julkaisu käyttäjältä Gp Tonga.