Vladimir Putinille suomalainen Yepzon-paikannuslaite: ”Ehkäisee kohuja”

Digi · Stara.fi

Venäjän presidentti Vladimir Putin oli vastikään 10 päivän ajan poissa julkisuudesta, mikä herätti runsaasti huolta ja ihmetystä. Paikannuspalveluiden suomalainen edelläkävijä Yepzon on nyt päättänyt lahjoittaa presidentti Putinille vastaisuuden varalle oman Yepzon-paikantimen.

Yepzon
Yepzon

– Jos presidentti ei ehdi vastailla puhelimeen, esikunta voi näppärästi paikantaa, missä isäntä liikkuu. Näin Yepzonilla ehkäistään helposti myös maailmanlaajuisia kohuja, kertoo Yepzon Oy:n toimitusjohtaja Otto Linna.

Putinin lisäksi vastaava laite lähetetään myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle. Yepzon toimii sekä Yhdysvaltain GPS-järjestelmässä että venäläisessä Glonass-satelliittiverkossa. TeliaSoneran kanssa rakennetuilla tiedonsiirtoratkaisuilla palvelu toimii kaikkialla, missä on matkapuhelinverkko.

– Vedenkestävän ja globaalisti toimivan laitteen avulla kiireinen valtionpäämies voi nopeasti paikantaa eksyneen sukellusveneen tai vaikkapa lähetin kiinni lentävän sotilaskoneen, Linna jatkaa.

Yepzon on helppokäyttöisiä paikannuspalveluja kehittävä suomalainen yhtiö, joka haluaa olla osa ihmisten helpompaa ja turvallisempaa arkea. Joulukuussa lanseerattu Yepzon One -paikannin erottuu edukseen paitsi pitkän akunkeston, myös täydellisen tietoturvan ja helpon käyttöönoton ansiosta. Yepzon One on myynnissä EU:n alueella ja tulee kuluvan vuoden aikana saataville myös Yhdysvaltoihin ja Lähi-itään.