Nainen myy istukasta valmistettuja juomia, -smootheja ja -pillereitä – terveysviranomaiset tutkivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa terveysviranomaiset ovat alkaneet tutkia Wiltshiressä asustelevan perheenäidin bisneksiä. Nainen nimittäin myy istukasta tehtyjä juomia, smootheja ja pillereitä. Äidin tuottelias liiketoiminta perustuu istukasta saataviin terveyshyötyihin.

Istukan syömistä pidetään luonnollisena tapahtuma nisäkkäiden synnyttämisen yhteydessä. Myös ihmisten tiedetään syöneen istukoita synnytyksen jälkeen niiden terveysvaikutusten vuoksi. Istukassa on valtava määrä vitamiineja, mineraaleja ja ainesosia, joiden on todettu antavan elinvoimaa tuoreelle äidille. Istukan syömisen on myös uskottu ehkäisevän synnytyksen jälkeistä masennusta.

Bealen yritys valmistaa istukoista helpommin syötäviä versioita. Kathryn on kertonut, että istukka on toimitettava hänelle viimeistään 24 tuntia synnytyksen jälkeen. Istukka kuivataan oikeaoppisesti ja sen jälkeen se joko jauhetaan pillerien valmistusta varten tai sekoitetaan hedelmäjuomaan.

Terveysviranomaiset ovat kiinnostuneet Kathrynin bisneksestä ja tiloista, joissa istukkatuotteita valmistetaan. Nainen on puolustanut bisnestään sillä, että monet äidit tekevät samaa kotioloissaan. Hänellä on sentään istukan käsittelyä varten oikeanlaiset välineet. Terveysviranomaisten tutkinnan myötä Beale on luopunut istukkasmoothieiden myymisestä, mutta juomat ja pillerit ovat edelleen myynnissä. Jää nähtäväksi yleistyykö istukkabisnes joskus myös Suomessa.