Nurinkurinen niksi nukahtamiseen: ”Yritä pysyä hereillä!”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Univaikeudet ovat monille tuttuja. Unettomuuteen voi vaikuttaa piristävät iltapalat, aiemmin nukutut liian pitkät päiväunet, pahimman väsymysvaiheen ohi valvominen ja stressi. Nyt In59seconds on julkaissut YouTube-tilillään hiukan erilaisen keinon nukahtamisvaikeuksista kärsiville ihmisille.

In59seconds julkaisee minuutin kestäviä opetusvideotyylisiä tietopaketteja YouTube-kanavallaan ja nyt he ovat ottaneet käsittelyynsä nukahtamisen. Tutkimusten mukaan käänteinen psykologia voi auttaa, mikäli ihmisellä on vaikeuksia uneenvaipumisen kanssa. Nukkumaan mentäessä kannattaa siis ajatella sängyssä yrittävänsä pysyä hereillä, jolloin tutkitusti nukahtaa nopeammin kuin yrittäessään nukahtaa.

Unettomille on verkossa monia neuvoja, joiden mukaan myös esimerkiksi huoneilman tuuletus, makuuhuoneen siisteys, ilmankosteus ja valoisuus vaikuttavat nukahtamiseen. Elektronisten laitteiden käyttöä makuuhuoneessa tulisi välttää ja sängyssä turha makoilu voi myös olla haitaksi. Jos unettomuus vaivaa kannattaa tälle käänteispsykologisellekin neuvolle antaa mahdollisuus sen varalta, että se saattaisikin omalla kohdalla toimia.