Lääkärit ymmällään: Pikkukaupungin asukkaat nukahtelevat täysin yllättäen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kahden vuoden ajan erään pikkukaupungin asukkaat ovat poteneet omituista vaivaa. Kalachissa Pohjois-Kazakstanissa asukkaat nukahtelevat kesken päivän. Ilmiö on niin voimakas, että monet asukkaista nukahtavat samaan aikaan. Oudolle ilmiölle ei ole löydetty selitystä.

Arkiaskareiden hoitaminen on ollut haastavaa, sillä hereillä pysymisestä ei ole varmuutta. Kesken asioiden hoitamisen väsymys saattaa ottaa vallan, eikä nukahtamiselta voi välttyä. Lääkärit ja tutkijat ovat olleet Kalachin tapauksesta ymmällään. Pienen kaupungin ilmanlaatua on tutkittu, eikä mitään ole löydetty.

Eräs tutkijoista epäilee, että ilmiön takana on sairaus, joka johtuu uraanille altistumisesta. Kalachin kupeessa sijaitsee uraanikaivos, joka on oli käytössä Neuvostoliiton aikaan. Mikään ei kuitenkaan selitä sitä, miksi ilmiö on todettu kaikilla samaan aikaan kaksi vuotta sitten.

Kalachi on omituisen ilmiön myötä saanut lempinimen Sleepy Hollow. Venäläinen uutiskanava RT on kuvannut pikkukaupungista lyhyen dokumentin, jossa haastateltiin Kalachin asukkaita. Puolet asukkaista on suunnitellut muuttavansa muualle, sillä eläminen vaivan kanssa on ollut raskasta. Kalachin pikkukaupungissa asuu maailman uneliaimmat asukkaat, eikä kukaan näytä tietävän mistä se johtuu.