Retkeilijät saivat itsensä pahaan pinteeseen – jumiutuivat kallionkoloon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko retkeilijöitä oli löytänyt kalliosta ihmisen mentävän aukon. Seikkailunhaluiset retkeilijät päättivät testata vuorotellen, kuinka hyvin he onnistuisivat ahtautumaan siitä sisään. Kuten arvata saattaa, koloon ahtautuminen oli se helpompi osuus.

Jokainen retkeilijöistä jäi jumiin yrittäessään poistua kolosta. Monen oli vaikea ymmärtää, kuinka helposti he sinne suhahtivat, mutta kuinka vaikeaa sieltä poistuminen oli. Retkeilijöiden temppuilusta kuvattu video on peräisin Teksasissa sijaitsevasta luonnonpuistosta.

Ahtaanpaikankammoisille kyseinen temppu olisi täysi mahdottomuus. Jumiin jääminen saattaisi aiheuttaa paniikin ja sen jälkeen järkevästi toimiminen ei enää onnistuisi. Kallionkoloon putkahtaminen oli erinomainen opetus retkeilijöille. Mikäli he joutuisivat vastaavanlaiseen tilanteeseen yksin patikoidessaan, osaisivat he toimia tilanteessa rauhallisesti. Vaikka temppu oli todella haastava, jokainen retkeilijöistä pääsi kolosta pihalle ehjin nahoin.