Suklaamuseolla erikoinen ongelma – kävijät syövät taideteoksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiljattain Valko-Venäjällä avattu suklaamuseo Museum of Chocolate on kohdannut ongelman, joka ei varmasti kenellekään tullut mieleen museota avatessa. Ihmiset ovat alkaneet syömään museossa teoksissa olevaa suklaata, minkä vuoksi suklaamuseo on joutunut tekemään erillisiä kieltokylttejä museossa näytillä olevien teosten yhteyteen.

Metro-lehden mukaan suklaataiteen tekijä Nicolai Popov on kertonut olevansa erittäin huolissaan siitä, että kielloista huolimatta ihmiset jatkavat suklaasta tehtyjen taideteosten syömistä. Museossa vierailevia ihmisiä näyttää enemmän kiinnostavan se, miltä teokset maistuvat kuin se, miltä ne näyttävät.

Suklaasta tehdyissä teoksissa kuten maalauksissa, aseissa, koruissa ja maamerkeissä on nähty hampaiden jälkiä ja niistä on puuttunut paloja. Lyubov Ivanovan mukaan ongelma kumpuaa siitä, kun ihmiset eivät usko teosten olevan suklaata ja testaavat niitä joko maistamalla tai koskettamalla, minkä vuoksi teokset menevät rikki. Suklaanhimoisten vierailijoiden kohteena on ollut toistuvasti valtava suklaasta tehty Eiffeltorni, josta puuttuukin usein tästä johtuen pieniä paloja.