IKEA-tauluja esiteltiin taideharrastajille – luulivat miljoonateoksiksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset pitävät muiden kustannuksella pilailemisesta ja haluavat saada nalkkiin tiettyjen alojen eksperttejä ja laittaa heidän tietämyksensä testiin. Halpoja viinejä on maistatettu asiantuntijoilla, joille viinin on kerrottu olevan kallista ja orgaanisen ruoan rakastajille on juotettu erilaisista karkeista tehtyjä smoothieita.

Nyt eräs mies haluaa nähdä tunnistavatko taiteen ystävät arvokkaiden maalauksien joukosta kymmenen euron arvoisen IKEA-myymälästä ostetun taulun. Taulu on hienon taidenäyttelyn keskellä ja mies kutsuu ohikäveleviä ihmisiä tarkastelemaan ja arvioimaan tauluja.

Ihmisille kerrotaan taiteilijan olevan tunnettu Ike Andrews, joka kuulostaa monien ihmisten mielestä heti tutulta. He pitävät taulun sommittelusta ja siitä, että se on hyvin mielenkiintoinen monine elementteineen. Ihmiset arvioivat taulun hinnan tuhannesta eurosta jopa 2,5 miljoonaan euroon.

Mies näyttää myös muita IKEA-myymälässä olevien taulujen kuvia ja kysyvät, tunnistavatko he näitä Ike Andrewsin teoksia. Yksi nainen kertoo heti tunnistavansa toisen teoksen, jota hänelle näytetään. Taiteen ystäville paljastetaan lopulta, että kaikki taulut ovat IKEA-myymälästä. Lähes kaikki osaavat nauraa itselleen sen vuoksi, että menivät halpaan, mutta eräs mieskaksikko näytti pahastuvan pilasta ja lähti hiljaa pois tilanteesta.