Lumilautailija rakensi omin käsin ”mökin” vuorille – mykistävä tulos!

Koti & Asuminen · Annukka Heikkilä

Ammattilaislumilautailija Mike Basich asuu luonnon keskellä uskomattoman upeissa vuoristomaisemissa. Mies rakensi itselleen idyllisen pienen mökin Soda Springsin alueelle Kaliforniaan, jossa hän asuu siperianhuskynsa kanssa.

Seeker Stories on julkaissut YouTubeen videon, jossa kerrotaan lumilautailija Mike Basichin tarina ja miestä haastatellaan hänen elämäntyylistään. Basich asuu lumisilla vuorilla koiransa kanssa ja nauttii luonnosta. Pikkumökki on todella ekologinen ja mies on rakentanut sen itse viiden vuoden aikana. Pelkkiin kiviperustuksiin meni aikaa yli kaksi vuotta, sillä Basich joutui kantamaan kaikki kivet vuorille.

Mökki on sisältä todella kodikas ja upea vähäisistä neliöistään huolimatta. Sisustus on lämminhenkinen ja takka onkin koko kodin keskipiste. Takka lämmittää mökin, veden ja toimii myös ruoan kypsentämisessä, joten esteettisen ulkonäkönsä lisäksi se on mökin kantava voima ja sydän. Miehen sänky on pienellä parvella, josta on isot ikkunat ulos. Mies elää auringon kanssa synkronoidusti menemällä nukkumaan, kun aurinko laskee ja heräämällä, kun on jälleen valoisaa.