Napolilaisen ravintoloitsijan suuri päivä – ojensi paaville pizzan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Italialainen ravintoloitsija oli varautunut paavin vierailuun kotikaupungissaan Napolissa. Don Ernesto -pizzerian omistaja Enzo Cacialli oli valmistanut erityisen pizzan paavi Franciscusta varten. Mies haluisi antaa pizzansa paaville, vaikka hän tiesi sen olevan uhkarohkea teko.

Don Ernesto -pizzerian työntekijät olivat tulleet kannustamaan pomoaan ihmijoukon sekaan. Paavi Franciscusta oli tullut tervehtimään suuri joukko ihmisiä ja paavin saattueen reitti oli turvattu suoja-aidoin. Kun Enzo näki paavin saapuvan, nousi hän aidan päälle istumaan.

Yksi hänen työntekijöistään otti pizzan esille pakkauksesta ja ojensi sen Enzolle. Kun paavin saattue oli viimein kohdalla, hyppäsi Enzo aidalta alas ja lähti juoksemaan pizzan kanssa paavin perään. Ravintoloitsijan iloksi Franciscus ojensi kätensä ja otti vastaan Enzon pizzan.

Tapauksesta kuvattu video on julkaistu netissä. Huvittava tilanne oli suuri hetki napolilaiselle pizzayrittäjälle, sillä vuonna 1994 Enzon isä oli tehnyt samanlaisen tempun Napolissa vierailleelle Bill Clintonille. Vaikuttaisi siltä, että poika oli vetänyt pidemmän korren tarjoilemalla pizzaa itse paaville.