Maailman kallein suklaapupu 49 000 dollarilla – ostaisitko tällaisen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääsiäismunat ja niitä piilottelevat pääsiäispuvut ovat osa juhlapyhään liittyviä perinteitä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Niinpä kaupat myyvät pääsiäisen alla paitsi suklaamunia myös suklaasta valmistettuja pääsiäispupuja.

Mikäli peruskauppojen halvasta suklaasta tehdyt, helposti murenevat pääsiäispuput tuntuvat liian rahvaanomaisilta omaan pääsiäispöytään, kannattaa suunnata katseensa Martin Chiffersin herkkuihin. Mies on kuuluisa suklaavalmistaja, joka on nyt luonut maailman kalleimman suklaapupun.

Arvoa suklaisella jäniksellä on hurjat 49.000 dollaria, eli lähes 45.000 euroa. Hinta selittyy raaka-aineena käytetyn arvokkaan tansanialaisen suklaan lisäksi sillä, että pupun silminä on kaksi 1,70 karaatin timanttia. Suklaapupun kylkiäisenä tulee kolme lehtikullalla päällystettyä pääsiäismunaa.

Mikäli suklaapupun aikoo nauttia sellaisenaan, kannattaa myös varautua pääsiäistä edeltävän paaston aikana karisteltujen kilojen palaamiseen moninkertaisena. Koko herkku sisältää nimittäin noin 584.000 kilokaloria.