Pyöräilijän hengenvaarallinen temppuilu videolle – ei korkeanpaikankammoisille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hurjapäisistä stunteistaan tunnettu Michal Kollbek on julkaissut uuden temppuvideonsa netissä. Arizonan Sedonassa suoritettu temppu on hurjaa katseltavaa, sillä videon perustella mies pyöräilee pitkin vuoren seinämää seuraten kapeaa uraa.

Stunttia tehdessä on varmasti otettu huomioon sääolosuhteet, sillä pienikin tuulenvire saattaisi vaikuttaa seinällä tasapainoiluun. Kollbekin liikuminen vuorella on varovaista mutta määrätietoista ja jokainen liike on tarkkaan arvioitu.

Hurja temppuvideo on kuvattu UAV-helikopterin avulla. Koska kamera seuraa tilannetta kaukaa, on videolta vaikea nähdä onko pyöräilijällä suojavarusteita. Todennäköisesti temppuilijan putoaminen vuoren seinältä olisi joka tapauksessa kohtalokasta.

Temppu on suoritettu Arizonan pahamaineisella valkoisella linjalla, joka tunnetaan vaarallisena patikkareittinä. Jotkut ovat onnistuneet kävelemään valkoista linjaa pitkin, mutta pyörällä ajamista linjalla ei varmastikaan ole moni kokeillut. Kollbek onnistui adrenaliininhakuisessa tempussaan ja videomateriaali on jännittävää katsottavaa.