Kilpikonna pelastui 3D-tulostimen ansiosta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaltoinkohdeltu kilpikonna oli toimitettu Canyon Critter Reptile Rescue -löytöeläinkotiin Coloradossa. Cleopatraksi nimetyn kilpikonnan kilpi oli pahasti vaurioitunut, sillä lemmikin ruokavaliosta puuttui elintärkeitä ravinteita.

Kilpi ei suojannut lemmikkiä kunnolla ja se oli epämuodostunut. Huonon suojakilven takia Cleopatra oli altistunut tulehduksille ja sen ennuste näytti heikolta. Kun Coloradon teknillisessä yliopistossa opiskeleva Roger Henry kuuli Cleopatran kurjasta kohtalosta, sai hän hyvän idean. Henry päätti kokeilla ratkaisisiko 3D-tulostus ongelman.

Kilpikonnan kilvestä otettiin tarvittavat mitat ja 3D-tulostimella tulostettiin Cleopatralle uusi kilpi. Eläintenhoitajien hämmästykseksi kilpi hoiti tehtävänsä ja konnan terveydentila alkoi kohentua. Lopulta kilpikonna parantui täysin. Uuden punaisen kilpensä ansiosta Cleopatra on entistä ehompi. Teknologian avulla pieni kilpikonna oli saanut uuden mahdollisuuden elämässä.