Taiteilijoiden vastaisku Applelle – nämäkin kuvat otettiin iPhonella

Digi · Annukka Heikkilä

Apple mainostaa näkyvästi iPhone 6 -puhelinmalliaan sen kameran avulla. Apple on laittanut todella kauniita kuvia mainoksiin, joihin on lisätty teksti: ”Shot on iPhone 6”. Kuvat näyttävät ammattilaisen kuvaamilta teoksilta, jotka olisi otettu filmikameralla.

Eräät taiteilijat ovat keksineet hauskan tempun Applelle ja tehneet oman iPhone 6 -mainoskampanjansa, jonka nimi on ”Also Shot on iPhone 6”. Taiteilijoiden tekemät kuvat on ripustettu kaduille oikeiden mainosten läheisyyteen ja mainosten välillä on kieltämättä melko iso ero.

Applen kuvissa on upeita maisemia, kauniita värejä ja kontrasteja. Taiteilijoiden ottamissa kuvissa on irvisteleviä kasvoja, vessan ja kylpyhuoneen likaisen peilin kautta otettuja selfie-kuvia ja kaikissa kuvissa on ihan tavallisia ihmisiä.

Tempaus on hauska vastaisku Applelle, mikä kertoo siitä, että uudella iPhonella saa myös aivan tavallisia kuvia tavallisten ihmisten ottamana. Upeat taidekuvat eivät ilmesty puhelimeen kaikkien käyttäjien käsissä.