Autoilijan kauhun hetket – peuralauma ilmestyi kuin tyhjästä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Rauhallinen ajomatka läpi laakean peltomaiseman sai yllättävän käänteen, kun tielle loikkasi lauma peuroja. Autoilijan kojelautakameraan on taltioitunut hetki, kun keskellä kirkasta päivää suuri lauma peuroja ryntää autotielle.

Koska peurat sulautuivat maisemaan värityksensä puolesta, oli niiden juoksemista vaikea havaita. Vain hetkeä ennen autotielle päätymistä kameran alakulmassa vilahti auton vieressä juoksenteleva peura. Yhtäkkiä autotie oli täynnä vauhdikkaasti juoksentelevia metsäneläimiä.

Onneksi autonkuljettaja oli keskittynyt ajamiseensa ja hän ehti hiljentää vauhtia ennen kuin peura loikkasi tielle. Peuralaumaan törmääminen olisi saanut pahaa jälkeä aikaan. Vaikka tapaus sattui päivänvalossa tasaisessa peltomaisemassa, olisi nopeasti liikkuva peuralauma saattanut jäädä monelta huomaamatta. Hetken ihmettelyn jälkeen autoilija pääsi jatkamaan matkaansa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.