Uskomaton tempaus! Hurjapää kiipesi pilvenpiirtäjään Hong Kongissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Urban exploration, eli urbaani löytöretkeily tarkoittaa harrastusta, jossa ihmiset tutkivat esimerkiksi hylättyjä, läpikulkijoilta suljettuja tai vaikeasti tavoitettavia paikkoja kaupunkiympäristössä.

Monilla lajin harrastajilla on myös tapana raportoida seikkailujaan internetissä tekstin, kuvien tai videon muodossa. Andrej Ciesielski on urbaanin löytöretkeilyn harrastaja Saksan Münchenista. Miehen tuore reissu vei hänet Hong Kongiin kiipeämään Manulife Plaza -pilvenpiirtäjän huipulle.

Vasta 18-vuotias nuorukainen on nyt julkaissut Youtubessa vatsaa vääntävää videomateriaalia reissustaan.

Videon julkaisseen Caters TV:n mukaan Andrej pelkäsi enemmän viranomaisille kiinnijäämistä kuin putoamista. Hän kertoo pilvenpiirtäjän huipulle kiipeämisen olleen haastavaa, sillä rakennus on toimistokäytössä ja tarkoin vartioitu.