Suomalaisperhe kesytti oravan – eli lemmikkinä 6 vuotta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Välillä maailmalta kuulee uutisia siitä, miten jokin luonnossa elävä villieläin on kesyyntynyt ja jäänyt jonkin perheen luo asumaan. Nyt samanlaisia uutisia kuuluu Suomen Pihtiputaalta. Perhe löysi loukkaantuneen oravanpoikasen tieltä, se kesyyntyi ja asui perheen kanssa kuusi vuotta.

Pihtiputaalainen isoäiti oli löytänyt oravanpoikasen tieltä ja luullut sen olevan kuollut. Kun hän oli antanut sen lapsenlapsensa käsiin, se olikin alkanut liikkua. Perhe hoiti pienokaisen kuntoon, mutta he eivät voineetkaan palauttaa sitä luontoon, koska oravan toinen silmä oli sokeutunut. Perhe päätti pitää oravan lemmikkinään ja nimesi sen Artuksi.

Tarinan Reddit-sivustolle kertonut Priami-nimimerkillä oleva käyttäjä on lisännyt oravasta ihania kuvia, minkä jälkeen Artun tarina on julkaistu myös Boredpanda-sivustolla. Orava eli onnellisena perheen kanssa kuusi vuotta, kunnes se kuoli vanhuuteen 28. elokuuta vuonna 2013.

https://www.facebook.com/arttuthesquirrel/info?tab=page_info

5.5.2013Arttu pääsi pöydälle, jossa sattui olemaan ruusu maljakossa. Ei ole enää…

Posted by Arttu-orava on 6. toukokuuta 2013

20.10.2013Artun hautakivi saatiin paikalleen.

Posted by Arttu-orava on Sunday, October 20, 2013

16.11.2012Arttu pääsi "ulkoilemaan" kasvihuoneessa. Aluksi vähän jännitti.

Posted by Arttu-orava on 13. huhtikuuta 2013