Helsingin hotelleissa maailman kallein huonepalvelu

Matkailu · Stara.fi

Suomi lukeutuu tunnetusti eräisiin Maailman kalleimmista kaupungeista, mikä vähentää olennaisesti alueelle suuntautuvaa matkailua. Nyt helsinkiläishotellien hinnoista on jälleen saatu tutkimustietoa, joka ei suomalaisittain ainakaan mairittele.

Tutkimuslaitos Statista julkaisi nimittäin eilen Tripadvisorin kanssa tehdyn vertailun maailman hotellien huonepalvelujen hinnoista. Helsinki sijoittui kyseenalaiselle ykköspaikalle selvällä erolla yleisesti kalliina pidettyyn Osloon.

Merkittävin ero Helsingin tappioksi oli Club Sandwitchin hinta, joka maksoi Oslossa 29,4 dollaria ja Helsingissä 38,2 dollaria. Pesulapalveluissa Oslo oli 2,5 dollaria kalliimpi kuin Helsinki.

Oslossa on tilaston mukaan maailman toiseksi kallein huonepalvelu, ja sen jälkeen listalla tulevat Soul Etelä-Koreassa, Zurich Sveitsissä ja Tukholma Ruotsissa. Kymmenen kalleimman joukossa olivat näiden lisäksi myös Pariisi, New York, Toronto, Singapore ja Kööpenhamina. Tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.