Joessa kellunut asuntovaunu ihmetytti silminnäkijöitä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kentissä asusteleva isoisä Peter Thurston nauttii eläkepäivinään suuresti retkeilemisestä, leirielämästä ja veneilemisestä. Mies on aina haaveillut näiden asioiden yhdistämisestä, mutta hän ei ole keksinyt tapaa jolla sen toteuttaisi. Sitten eräänä päivänä mies sai hyvän idean.

80-vuotias Thurston alkoi rakentaa pihallaan lauttaa, johon oli kiinnitetty asuntovaunu. Monet vanhuksen tuttavista ihmettelivät miehen projektia ja epäilivät sen onnistumista. Daily Mail -lehden mukaan rankka avioeroprosessi oli antanut lopullisen kipinän projektille, sillä mies halusi jotain muuta ajateltavaa eron keskellä. Hiljattain lautta-asuntovaunu valmistui ja se laskettiin Swale-joelle.

Kentin asukkaat olivat äimän käkenä nähdessään joella ajelehtivan asuntovaunun. Erikoisesta lautasta nousi mediassa kohu ja sen alkuperä oli pitkään asukkaille mysteeri. Sitten Thurston ilmoitti olevansa keksinnön takana.

Peter kertoi, että hänen haaveensa leirielämästä, retkeilemisestä ja veneilemisestä on yhdistynyt. Mies totesi, että suuren veneen tai jahdin hankkiminen kävi hänellä mielessä, mutta tutkailtuaan asiaa hän oli sitä mieltä, että veneen omistaminen ja sillä seilaaminen tulisi liian kalliiksi. Vanhus on ollut ylpeä keksinnöstään ja lautan rakentamisen myötä hänen haaveensa retkielämästä veden äärellä on toteutunut.