Kaksi erikoisen näköistä rapulajia löytyi – kuin piirretyistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin yllättävältä kuin se saattaa kuulostaakin, tutkijat löytävät vuosittain kymmeniä tuhansia uusia eläinlajeja. Nyt Indonesiasta on löydetty kaksi uutta rapulajia, jotka hämmästyttävät erikoisella ulkonäöllään.

Otukset näyttävät nimittäin kuin animaatiosarjasta karanneilta. Indonesiaan kuuluvalta Javan saarelta löydettiin kaksi uutta vampyyrirapujen heimoon kuuluvaa lajia, jotka saivat nimikiseen Geosesarma dennerle ja Geosesarma hagen.

Lajit ovat silmiinpistäviä kirkkaan värityksensä ansiosta. Geosesarma dennerlen kuori on purppura, kun taas Geosaesarma hagenin mustaa kuorta koristavat kirkkaan oranssit kuviot.

Kiitos löydöstä kuuluu ammattilaiselle akvarioristille, Christian Lukhaupille. Erikoisen näköisiä rapuja on tavattu lemmikkiharrastajien keskuudessa jo vuosikausien ajan, mutta kukaan ei oikeastaan tiennyt mitä ne todella ovat. National Geographic -lehden mukaan Lukhaup alkoi selvittää asiaa, ja lopulta kävi ilmi, ettei tiedemaailma vielä tunnistanut lajeja.

Vaikka lajit tunnetaan vampyyrirapujen nimellä, ne ovat ihmiselle vaarattomia. Sen sijaan että vampyyriravut imisivät verta, niiden nimitys tulee eläinten kirkkaan keltaisista silmistä ja muutenkin hurjasta ulkonästä.