Järkyttävä näky meressä – peratun kalan pää jatkoi uimista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Matalassa rantavedessä snorklanneen turistin kameraan on taltioitunut järkyttävä näky Malediiveillä. Kalastusveneestä mereen heitetty kalanpää jatkoi nimittäin meressä uimistaan vielä perkaamisen jälkeen – ilman muuta ruumistaan.

Monet videon nähneet ovat järkyttyneet näystä ja pitävät sitä todisteena merenelävän tarpeettomasta kiduttamisesta ja eläinrääkkäyksestä. Jotkut ovat pohtineet, että kyseessä on vain refleksinomainen liikehtiminen, eikä kala voinut mitenkään olla elossa perkaamisen jälkeen.

Mirror-lehden mukaan saksalainen oli näystään kerta kaikkisen hämillään. Kun hän näytti videota paikallisille ja turisteille, ei kukaan osannut selittää mitä videolla tapahtui. Kalanpään liikehdintä näytti siltä, kuin kala olisi yrittänyt tietoisesti uida pakoon. Todennäköisesti se päätyi lopulta muiden merenelävien ravinnoksi.