Lisälaite tekee iPhonesta kätevästi Game Boyn

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nintendo lukeutuu kaikkien aikojen tunnetuimpiin ja menestyksekkäimpiin pelikonsolien valmistajiin. Yksi yhtiön ikimuistoisista tuotteista on vuonna 1989 markkinoille saapunut, keltamustasta ruudustaan tunnettu Game Boy -käsikonsoli.

Hyperkin-niminen firma on tuomassa markkinoille iPhonen lisälaitetta, joka tekee älypuhelimesta retropelaajan unelman. Smart Boy muistuttaa ulkoisesti Nintendon Game Boyn alaosaa, ja sen avulla iPhonella voi pelata aivan samalla tavoin kuin klassisella käsikonsolilla.

Erikoisen keksinnöstä tekee se, että Smart Boyn idea lähti liikkeelle Reddit-sivustolla tehtynä aprillipilana. Pilan saama suosio sai Hyperkinin tajuamaan, että keksinnölle olisi todellisuudessa varsin paljon kysyntää.

Tässä vaiheessa on tosin olemassa vielä se riski, että Nintendo tulee puuttumaan Smart Boyn kehittelyyn. Yhtiö on varsin tarkka tavaramerkistään, ja on aikaisemmin estänyt vastaavanlaisten tuotteiden tulon markkinoille.