Järisyttävä hiekkamyrsky Saudi-Arabiassa – tämän keskelle et haluaisi joutua

Viihdeuutiset · Annika Kela

Valtava hiekkamyrsky oli saavuttanut kaupungin rajat Saudi Arabiassa. Keskustan kupeessa asioinut Mohammed Mohsen havahtui kauhistuttavaan näkyyn ja kuvasi myrskyn lähestymisen videolle. Hurjalla videolla näkyy suuri hiekkapilvi, joka peitti alleen jäävän kaupungin pimeyteen.

Lähi-idässä hiekkamyrskyt eivät ole ennennäkemätön ilmiö. Saudi-Arabiassa asuvat ovat tottuneet hiekan pöllyämiseen ja silloin tällöin ilmiö saattaa saada suuremmat mittasuhteet ja muuttua hiekkamyrskyksi. Suojautuminen myrskyssä on tärkeää, sillä muuten myrksyn keskelle päätyminen saattaa olla hengenvaarallista.

Mohsenin kuvaama video saa katupölyyn liittyvän ongelman näyttämään pieneltä. Vauhdilla etenevä hiekkaseinä saisi varmasti monet ottamaan jalat alleen. Hiekkamyrskystä kuvattu video on hurjaa katsottavaa. Toivottavasti myräkkää kuvannut Mohammed ehti myrskyltä suojaan.