Lentomatkustaja kuvasi upean videon – harvinainen näky ilmassa

Matkailu · Annika Kela

San Franciscoon matkalla ollut lentomatkustaja huomasi ikkunastaan erikoisen näyn. Lentokoneen rinnalla lensi toinen matkustajakone. Molemmat lentokoneista olivat saavuttaneet lentokentän vyöhykkeen ja ne näyttivät laskeutuvan samanaikaisesti.

Matkustaja kuvasi kiehtovan videon lentokoneiden yhteisestä taipaleesta. San Franciscon lennonjohto on tehnyt täsmällistä työtä ohjatessaan koneet metrien tarkkuudella oikealle reitille. Videolta näkyy, kuinka koneet saavuttivat kentän ja laskeutuivat lähes samalla sekunnilla.

Lentokoneiden laskeutuminen näytti synkronoidulta. Daily Mail -lehden mukaan lentokoneiden välinen etäisyys oli noin 225 metriä. San Franciscossa matkustajakoneiden rinnakkaislaskeutuminen on normaali käytäntö ja vastaavia laskeutumisia nähdään suurilla lentokentillä ympäri maailman. Matkustaja oli onnistunut taltioimaan videolleen upean näyn yhtä aikaa laskeutuvista koneista.