Nettikuvasta yllättävä some-raivo – pelkkä väärinkäsitys?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa on jaettu ahkerasti kuvaa, joka on otettu Rio De Janeirossa sijaitsevalta metroasemalta. Kuvassa kaksi samanlaiseen asuun pukeutunutta naista syleilevät toisiaan rakastavan näköisinä. Kuvan ottanut mies jakoi sen netissä ja ilmoitti olevansa tuohtunut kuvan tilanteesta.

Instagram
Instagram

Brasilialaismies kertoi kuvatekstissä, että kyseisen tilanteen todistaminen sai hänet voimaan pahoin. Felippe kertoi tietävänsä, että asia ei kuulunut hänelle, mutta hänen mielestään tilanteessa ei ollut mitään normaalia eikä hän voinut sulattaa asiaa. Henkilökohtaisesti mies ei ollut valmis hyväksymään näkemäänsä.

Miehen kuvasta ja kommenteista syntyi välittömästi kohu. Ihmiset pitivät Nelsonia ällöttävänä, suvaitsemattomana ja homofoobisena idioottina. Moni ei kiinnittänyt huomiota siihen, mitä Nelsonin asia oikeasti koski. Hän ei nimittäin omien sanojensa mukaan puhunutkaan kuvassa esiintyvästä naisparista, vaan asemalaiturilla seisovasta miehestä, joka oli astunut vaarasta ilmoittavan keltaisen viivan päälle. Uhkaava ja surullinen tilanne oli jäänyt monelta kuvan nähneeltä huomaamatta. Huomasitko sinä vaarassa olevan miehen?