Mies polki jaloilla ilmaa keskellä tietä – ikivanha huijaus meni täydestä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko australialaisia kaveruksia teki havainnon emulaumasta ajomatkallaan. Linnut vaeltelivat rauhallisesti autotiellä. Autoilijoiden lähestyminen häiritsi niitä ja vaikutti siltä, että hetkenä minä hyvänsä linnut olivat valmiita pinkaisemaan pakoon. Sitten yksi kaveruksista muisti muinaisen tekniikan, jolla emuja houkutellaan paikalle.

Kaverit päättivät testata, pitikö tekniikka paikkaansa. Mies poistui autosta ja meni keskelle tiellä tekemään hassua polkemisliikettä. Yllättäen lauma emuja lähti vauhdikkaasti sipsuttamaan miestä kohti. Emut saapuivat aivan miehen viereen ja ne vaikuttivat uteliailta ja lumoutuneilta.

Kun mies lopetti liikkeensä, linnut säikähtivät ja perääntyivät hätääntyneinä. Sitten, kun mies jatkoi liikettään linnut saapuivat jälleen hänen viereensä. Muinainen tekniikka oli toiminut. Daily Mail -lehden mukaan emuja on lähes mahdoton saada kiinni, sillä ne juoksevat parhaimmillaan 70 kilometrin tuntivauhdilla.

Emujen houkutustekniikan ovat keksineet Australian aboriginaalit ja tieto on siirtynyt heiltä nykysukupolville. Tiedossa ei ole, kuinka tekniikka on keksitty, mutta sen on todettu olevan hämmästyttävän tehokas. Toimisikohan tämä myös Suomessa asuviin ja pesiviin lintuihin?